Nyhedsbrev oktober 2013

Om Dansk TT-Klub

Dansk TT-Klub er et fællesskab af modeljernbanefolk, som interesserer sig for modeljernbaner i størrelse TT, skala 1:120.

Klubben er hjemmehørende i Københavnsområdet, men organiserer TT-interesserede over hele landet.

TT-Klubben bygger bl.a. på et moduanlæg, som vises på udstillinger i ind- og udland.

Formand er Martin Kristensen.

 

Du kan kontakte os på mail:

 

ttklub@yahoo.dk

Nyt på siden:

 

Nyhedsbrev lagt op den 12.4.2016

 

Nyhedsbrev lagt op den 16.8.2015

 

Nyhedsbrev lagt op den 3.12.2014

 

Artikel fra TILLIG CLUB-AKTUELL om vores modulanlæg. Se link på forsiden til PDF af artiklen samt oversættelse til dansk (1.10.2014)

 

Læs om bygningen af en dansk DSB litra N i TT under menupunktet DSB i TT (3.4.2014)

Efterårsnyheder i TT 2013 – kort overblik

TILLIG

Tillig er jo den absolut førende producent i størrelse TT, og har i et nyhedskatalog præsenteret sine efterårsnyheder. Efterårsnyhederne skal ses som et supplement til de mange nyheder der i vinters blev præsenteret på Nürnbergmessen. Af nyhederne har vi valgt at omtale:

- Ny ændret udgave af ekspreslokomotivet BR 01.5, dvs. den gennemgribende rekonstruerede BR 01 fra DR, her i epoke 3. Denne udgave er med de specielle boxpok-hjul, skørter langs rammen samt kultender. En smuk maskine!

- Endnu en variant af rangerlokomotivet BR 106 fra DR epoke 4. Denne udgave er med grå hjul.

- Genoplag af 2 DB m-vogne epoke 3 med nye vognnumre. Den ene er en 1.klasse vogn i nobel mørkeblå, den anden en kombineret 2. kl personvogn med pakafdeling. Begge vogne ville være korrekte i internationale tog i Danmark i 60-erne.

-Genoplag med nyt nummer af BR 215 universal diesellokomotiv fra DB epoke 4.

-Nyt digitalt startsæt med BR 110 diesellokomotiv, pakvogn, 3 godsvogne samt skinneoval, sporskifter og digital styreenhed.

Link til TILLIGS nyhedskatalog

 

Leipzig-messen ”Hobby und Spiel”

Den årlige hobbymessen i Leipzig omkring 1. oktober er i stigende grad blev et sted, hvor modeljernbaneproducenterne præsenterer deres efterårsnyheder (ligesom Nürnberg er om vinteren). Dette gælder ikke mindst i størrelse TT, hvor Leipzig ligger midt i TT-størrelsens hjemmebane.

En stor overraskelse var, at Arnold (kendt fra størrelse N) nu går ind i TT i fuld fart. Arnold er i dag en del af Hornby-gruppen, der bl.a. omfatter Hornby, Jousef, Rivarossi, Lima – og så altså Arnold. Så der er kapital og teknisk kompetence bag. Arnold præsenterede for snart 10 år siden rangermaskinen Köf, der gennem årene er kommet er en lang række udgaver (og som nemt kan omlakeres til en DSB Köf). Nu kommer Arnold med to store TT-nyheder: de 2-etages typiske DR personvogne litra DB13 epoke 3 og 4 i flere (bl.a. den flotte blå-hvide Rostock S-Bahn) varianter samt det 6-akslede el-lokomotivet BR 251. Denne type blev specielt bygget til kørsel med minetog (kali) på Rübeland-banen i Harzen. En flot og interessant maskine. Og vi glæder os til mange flere nyheder fra Arnold.

Link til Arnold TT-prospekt

KRES præsenterede også en interessant nyhed: motorvognen VT 137 type Stettin. Motorvognen er fast sammenkoblet med en identisk bivogn til en fast enhed. Kørte hos DRG i 30-erne og var i brug hos DR og DB indtil 60-erne. En række af de nyheder der blev præsenteret i Nürnberg i vinter er ved at være færdige. Særligt spændende er det tredelte lyntog type ”Köln” – tog af denne type kørte dagforbindelsen Neptun fra Berlin til København over Warnemünde i 60-erne og 70-erne, så det kan også køre som internationalt tog på danske TT-anlæg.

Link til KRES katalog

ROCO præsenterede en række nye bemalinger af kendte modeller, bl.a. kommer der en dansk udgave af en skydedørsvogn i DSB epoke 4+5. Den vil stå fint til den nye udgave af TILLIGS dansk My epoke 4, som TILLIG udleverede i august; en superflot model af denne danske klassiker. NB: TILLIGS My var en begrænset særserie og den er ved at være udsolgt fra TILLIG!

På Leipzigmessen var der en masse andre smånyheder, ikke mindst indenfor biler i TT; flere fine udgaver af IKARUS bussen i flere varianter og en IFA F8 limousine fra V&V samt en helt ny udgave af DDR lastbilen IFA W50 i flere udgaver (Hädl).

Andre nyheder, som har været kendt længe, nærmer sig færdiggørelsen. Det gælder fx Beckmanns BR 41 universal damplok og TILLIGS BR 38 persontogslok (preussisk P8) – begge ventes udleveret før årets udgang!

 

Copyright © 2012 CompanyName.com